De werkzaamheden

Bookmark and Share

Het werk van een loodgieter stopt niet bij het ontstoppen van een afvoer, of repareren van een lekkende kraan. De loodgieter is een vakman en specialist op onder andere de volgende gebieden:

Dakwerken

Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van dakgoten, dakbedekking, het repareren en plaatsen van regenpijpen, en dakisolatie.

Riolering

Een zeer ruim begrip. Uiteraard het repareren van kapotte of verstopte riolering, maar ook voor het aansluiten van een waterafvoer of regenpijp op de riolering, het aanleggen van afvoerputjes in de tuin etc.

Sanitair

Voor het plaatsen, vervangen en repareren van alle sanitair zoals bad, douche, gootsteen en (inbouw)toilet. Ook op plaatsen waar nog geen aansluiting of afvoer aanwezig is. Ook voor de voorbereiding op het plaatsen van een nieuwe keuken, badkamer of toilet.

Verwarming

Vernieuwen en/of verplaatsen van gasleidingen, radiatoren e.d. Er zijn gespecialiseerde loodgieters voor het repareren, onderhouden en vervangen van CV ketels.

Waterleiding

Reparatie en onderhoud van alle waterleidingen in huis. Ook voor bijvoorbeeld het plaatsen van een vaatwasseraansluiting in de keuken, of een wasmachineaansluiting op zolder.