Informatie over loodgieters

Bookmark and Share

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter is specialist in het vervangen, plaatsen en onderhouden van onder andere sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering. De loodgieter lost vervelende problemen op als verstoppingen, kapotte of slecht werkende CV ketels en lekkages.

Wat kost een loodgieter?

Het gemiddelde uurloon van een loodgieter is ongeveer € 35,-. Hij of zij kan ook werken met vastgestelde prijzen per klus. De kosten van een loodgieter zijn bijvoorbeeld hoger voor het vervangen en installeren van een CV ketel, dan voor het plaatsen van een nieuwe kraan in de keuken. Maak duidelijke afspraken: hoe lang gaat het duren, wat zijn de voorrijkosten en zit de BTW inbegrepen bij de prijs.

Keurmerk

UNETO-VNI is de Nederlandse ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel. Loodgieters aangesloten bij UNETO-VNI staan garant voor service, vakmanschap en kwaliteit.

Diensten

Er zijn loodgieters die zich in bepaalde werkzaamheden hebben gespecialiseerd. Voorbeelden hiervan zijn ontstoppingsdiensten, lekkage- en lekdetectie, CV ketel installatie en onderhoud en sanitair. Een belangrijke dienst is de 24uursservice.

Tips

Kies wanneer dat kan altijd voor een erkend loodgietersbedrijf. Het personeel is dan goed opgeleid, u ontvangt garanties op materiaal en montage en u krijgt voldoende service. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het is belangrijk dat uw loodgieter op de hoogte is van de nieuwste innovaties.

Maak duidelijke afspraken voordat de loodgieter begint. Hoe lang zal hij of zij bezig zijn, wat is het tarief en zit hier BTW bij inbegrepen? Wat zijn de voorrijkosten? Wat zijn de kosten van materiaal mocht blijken dat er iets moet worden vervangen?