Wat kost een loodgieter?

Bookmark and Share

De loodgieter kan zijn of haar kosten berekenen met een uurtarief, of een vastgestelde prijs per klus.

Uurtarief loodgieter

Uurtarieven kunnen sterk variëren, maar liggen gemiddeld tussen € 20,- en € 40,-. Het is hierbij van belang dat u van tevoren weet hoeveel personeel er nodig is. Komt de loodgieter met een collega dan is de klus sneller geklaard, maar betaalt u twee keer het uurtarief.

Klustarief

Een loodgieter kan vooraf goed weten wat een klus gaat kosten. Maak hierover duidelijke afspraken. Een aantal veelvoorkomende klussen en hun gemiddelde prijzen zijn:

1. Ontstopte afvoer

De kosten hangen af van de locatie van de verstopping en hoe gemakkelijk deze bereikbaar is. De vanaf-prijs is ongeveer € 125,-. Is de klus ingewikkeld, bijvoorbeeld omdat het probleem zich achter een muur of onder de vloer afspeelt, dan ligt deze sneller rond € 200,-.

2. Lekkende leiding

Er is een leiding gesprongen, of deze lekt. Hoeft de leiding niet in zijn geheel te worden vervangen, maar wel gerepareerd, dan ligt de gemiddelde prijs op € 100,-. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten snel het veelvoudige. Hoe moeilijker de lekkage te bereiken is, hoe hoger de kosten.

3. Waterleiding en kraan vervangen

De waterleiding en kraan in uw keuken moeten geheel worden vervangen, of u wilt deze verplaatsen en vervangen. Prijzen vanaf € 250,- voor een simpele kraan, tot € 500,- of meer voor een luxe kraan op een nieuw aansluitpunt.

4. Monteren keuken en apparatuur

U hebt al een keuken gekocht, maar deze moet vakkundig worden gemonteerd. Ook de apparatuur moet hierbij worden geïnstalleerd, zodat alles meteen werkt. Gemiddelde prijs voor een basiskeuken is € 700,-, tot € 1000,- voor luxe keukens met veel nieuwe apparatuur.

5. Buitenkraan aansluiten

Aan de voor- of achterkant van uw woning wilt u een buitenkraan. Daarbij moeten zowel de kraan als waterleiding nieuw worden aangelegd. Prijzen hiervoor variëren van € 150,- tot € 250,-.

6. Douchecabine plaatsen

In uw badkamer moet een douchecabine worden geïnstalleerd. De cabine zelf heeft u al gekocht. Voor het plaatsen van een simpele cabine betaalt u ongeveer € 250,-. Het installeren van maatwerk en douchecabines van glas kost beduidend meer, tot het twee of drievoudige.

7. Lekkend inbouwtoilet repareren

Het inbouwtoilet lekt en moet worden gerepareerd. Gemiddelde kosten: € 95,-. De prijs stijgt wanneer de lekkage slecht bereikbaar blijkt en er bijvoorbeeld tegels verwijderd en teruggeplaatst moeten worden.

8. Badkamer slopen en nieuw opbouwen

De complete badkamer moet worden gesloopt en een nieuwe geplaatst. Inclusief montage, betegelen en onderdelen. Voor een kleine, eenvoudige badkamer inclusief toilet zijn de kosten ongeveer € 4000,-. Grote, luxe uitgevoerde badkamers kosten gemiddeld € 6000,-.

9. Nieuwe CV ketel en installatie

Er moet een nieuwe, middelgrote, HR CV ketel worden geplaatst. Inclusief CV ketel en montage. Vanaf € 1250,- voor een simpele ketel, tot € 2500,- voor een krachtige ketel welke op meerdere punten tegelijk warm water verzorgt.

Bijkomende kosten

Kosten die buiten de prijsopgave kunnen vallen zijn onder andere voorrijkosten, BTW, extra personeel en materiaal (bij vervanging kapotte onderdelen).

Offertes aanvragen

Voor een specifieke prijsindicatie kunt u een offerte bij meerdere loodgieters aanvragen. Op deze manier heeft u een duidelijk beeld van de kosten, service en kunt u precies zien waar u voor betaalt. Middels het aanvraagformulier op Loodgieterofferte.nl ontvangt u gratis en vrijblijvend maximaal vijf offertes van loodgieters.